Chi voor maximale mentale gezondheid

Chi voor maximale mentale gezondheid

Door ©Katherine Dreyer, co-founder van ChiRunning®, ChiWalking® & ChiLiving® Vertaling: ©Henk Hiemstra, Certified ChiRunning/ChiWalking Instructor, oktober 2019 Tijdens ons laatste bezoek aan het AARP (American Association of Retired Persons), waar we al jaren het...

Lees meer
ChiRunning, running without your legs!

ChiRunning, running without your legs!

Een klant van Danny Dreyer, de founding father van ChiRunning, noemde het “running without your legs”. Een mooie benaming. Door de ontspanning, de beweging van je benen naar achter en je voeten die onder je knieën landen, wordt de weg als een loopband. Je benen hoeven niet meer te werken om vooruit te komen. Je hoeft zelf niet meer te werken, alleen maar ontspannen. Geen kracht.

Lees meer
Wat is er nou zo Chi aan ChiRunningtherapie?

Wat is er nou zo Chi aan ChiRunningtherapie?

Geweldig! Je hebt de stap genomen: je begint met hardlopen om je overprikkelde brein en lijf in balans te brengen. Helaas, na 3 weken heb je een blessure en zit je weer op de bank. Daar is niks aan. En je was zo enthousiast begonnen! Een van de veelgemaakt beginners fouten, te snel te veel. Kun je dit voorkomen? Jazeker, lees snel verder.

Lees meer

Niks Nieuws

Deze week was ik acteur in een training waarin de Roos van Leary werd gebruikt. Ik herinner me nog goed mijn eerste kennismaking met dit interactiemodel. Heel theoretisch en ik kon het maar niet pakken. Totdat ik ontdekte dat het om gedrag ging wat ik en de mensen om me heen de hele dag door doen! Het was niks nieuws. Sterker nog: als peuter/kleuter was ik er nog beter in, zuiverder zeg maar, nog niet gekleurd door al mijn latere ge- en verboden. Timothy Leary ontdekte zijn model dan ook het eerst in peuterspeelzalen.

Lees meer

Volg Trochdrave

Follows
Share This