ChiRunning & ChiWalking

(Hard)lopen zonder blessures

Hardlopen doet geen pijn, de manier waarop je loopt zorgt voor problemen

Er zijn twee belangrijke oorzaken voor blessures: impact en overbelasting. ChiRunning minimaliseert beide. De middenvoetslanding bijvoorbeeld zorgt voor een behoorlijke vermindering van de impact.

We leren je hoe je onderbenen minder te belasten door te ontspannen, meer effecten te lopen. Daarmee voorkom je overbelastingsklachten aan je onderlichaam waar zoveel lopers last van hebben.

Blessurevrij & efficiënt 

Ga weer hardlopen als een kind, een speelse, efficiënte manier van lopen.

Chirunning is gebaseerd op een oud T’ai Chi principe: verplaats de belasting naar je kernspieren.
Dat zorgt ervoor dat je beenspieren minder hoeven te werken en je onderbeenspieren bijna niks hoeven te doen. Als we ouder worden doen we precies het tegenovergestelde, krachtig afzetten met voeten en tenen, ondertussen negeren we de kracht van onze kern. De manier om vermoeid te raken of nog erger, geblesseerd.

Bij ChiRunning gebruik je de zwaartekracht om vooruit te komen, wat je efficiëntie vergroot. Het haalt de belasting van je benen en zorgt voor een lichte tred, net als toen je jong was.

Het zit ‘m in de techniek

Een goede looptechniek heb je niet zomaar. Je moet de techniek leren en dan bij jezelf verder ontwikkelen. Dat betekent: je moet er elke dag aan werken. Je herkent een goede looptechniek aan efficiëntie. Een efficiënte loper hoeft minder hard te werken om een bepaalde afstand te overbruggen dan een inefficiënte loper. Dit zie je terug in het vermogen om of verder te lopen met dezelfde snelheid of dezelfde afstand te lopen met een hogere snelheid.

Een goede looptechniek draagt hiermee bij aan plezier in lopen, vermindert pijn en zorgt voor een leven lang blessurevrij lopen.

Heb je belangstelling en wil je graag overleggen? Plan dan een telefonische afspraak in via de link hieronder. Je krijgt een bevestigingsmail en ik neem op het geplande tijdstip contact op.

Wat is ChiRunning

Bewegen zoals het in de kern bedoeld is

ChiRunning heeft als basis de principes van T’ai Chi die er voor zorgen dat we ons lichaam op een natuurlijke manier bewegen. De grote, sterke spieren doen het zware werk, de kleinere spieren doen minder en de kleinste spieren doen bijna niets.

 

Wat is ChiWalking

Je zou kunnen zeggen dat ChiWalking de moeder van ChiRunning is. Dat denk ik nu. Toen ik net begon met ChiRunning, daarvoor zelfs al, dacht ik aan wandelen als iets sufs voor oudere mensen en dan met name vrouwen. Al kletsende lopen die behoorlijk wat afstanden. Tijdens de workshops en cursussen ging ik er vaak wat snel doorheen en lag de nadruk steeds op de techniek bij het hardlopen.

 

 

Share This